Eurotalk v.48



Ett aningen rörigt och högljutt Eurotalk gästades av fotbollsspelaren Bojan Djordjic, poeten Marcus Birro samt kommentatorn Claes Andersson. Och icke att förglömma, vid rodret, den eminenta programledaren David Fjäll.
Här har ni några få utav mina reflektioner på programmet:

  • Diskussionen som behandlar ämnet färg på fotbollsskor och hurvida rosa skor är ok hade jag kunnat vara utan. Jag har svårt att se hur man kan engagera sig i en sådan typ av fråga. Men om jag måste säga något så är Djibril Cissé den spelaren i min värld som passar bäst till att använda rosa skor. ... Möjligtvis Cristiano Ronaldo också, gärna kombinerat med en glittrig tiara på huvudet.

  • Djordjic - en Gattuso look-alike, den var lite rolig. Aldrig tänkt på det tidigare.

  • Mmm, att kalla Giorgio Chiellini för briljant är inget annat än utarmning av ordets rätta betydelse.

  • "Alla andra fick ledigt och vara hemma och hångla med sina fruar eller vad det nu är dom gör... spela tv-spel med sig själva, antagligen, som dom gör när dom är lediga. Sjuka grejer. Dom borde läsa en bok." Haha, där har vi en Marcus Birro i sitt esse.

  • Och programmet fortsätts på den inslagna vägen med rosa skornas vara eller icke vara i form av en mer eller mindre helt oväsentlig diskussion om Roy Keanes ansiktsbehåring.

  • Ganska mycket flams och trams i programmet och kanske inte riktigt så mycket substans i vissa diskussioner men ändå en mycket behaglig stämning. Förutom då Bojan känner att han måste hävda sina fotbollskunskaper på planen gentemot David Fjälls dito. Jag tror vi alla vet att Bojan har en exceptionell talang (som tyvärr kanske inte har fått full utdelning på sistonde) och jag tror inte att någon behöver få höra från Bojan att han är en bättre fotbollsspelare än David Fjäll.

  • Claes Andersson är stabil och känns minst flamsig utav de fyra men kanske inte riktigt hamnar rätt i sitt utlägg om Messis populäritet i Barcelona då jag precis som Bojan tror att han ändå har en hel del stöd bland blaugrana-fansen.

  • ...och programmet avslutas ungefär där det inleddes, med snack om John Terrys strumpor. Var han bättre med dem uppdragna än som nu nedhasade?... Var Eurotalk bättre förr eller har jag blivit mer kräsen? Jag tycker absolut inte att det är något fel på en ganska lättsinnig och glad jargong, men jag önskar mig kanske lite tyngre snack än hur John Terry har satt på sig strumporna.

  • Betyg på panelen och programmet i sin helhet: 4/10
    Betyg på Marcus Birro: 8/10
     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0