Zenit - Juventus



Bevingade ord från Tommy Engstrand som kan fungera ganska målande för den nyss beskådade tillställningen.
Om planens skick hade varit lite bättre så hade spelet varit mycket bättre. Med det absolut inte sagt att matchen inte höll någon klass. Det gjorde den absolut och då syftar jag i synnerhet på de första sextio minuterna.
Giorgio Chiellini (som har nämnts för ofta i denna blogg på sistonde) stod för en alldeles utomordentlig försvarsinsats. Idag var han till och med "briljant". Han tillsammans med övriga i Juves försvar (Grygera, Mellberg och Molinaro) stod för ett gediget arbete under hela matchen igenom vilket ledde till att Zenit under slutet av andra halvlek först och främst inriktade sig på att skapa något genom långskott och på de fasta situationerna.
Matchens stor behållning (vid sidan av Chiellinis försvarsspel) var annars portugisen Dannys dragning på Njiedvädd (Nedved för den oinvigde) som sedemera följdes upp av en liten lätt vrickning förbi Mohammed Sissoko innan han till slut slog ett på tok för oprecist inlägg mot bortre delen av straffområdet. Dragningen på Njiedvädd var dock mycket vacker att beskåda.
I övrigt så tyckte jag i motsats till Tommy Engstrand att det inte var någon vidare klass på Mauro Camoranesi idag. Jag tyckte att han (med all rätt) såg ut att sakna matchtempo och detta märktes väl kanske framförallt i det försvarsarbete han bidrog med. Endera var han inte riktigt där eller så kom han sent in i situationerna och skapade frisparkar åt ryssarna. S        I        R        L och han hade väl i och för sig en hel del ganska spännande men helt justa duster.
Nåväl, då var första 0-0 matchen avklarad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0