Versus Top 4

Det är många med mig (eller många och så jag) som anser att Aston Villa är det lag som har störst förutsättningar att bli det lag som stör ordningen i Premier League och på allvar kan blanda sig i (och försöka bryta upp) den dominans som råder bland de så kallade "Topp 4"-lagen.
Mycket snack innan årets säsong startade handlade om att Tottenham med sin på pappret spännande trupp skulle kunna utmana på allvar. Men även att Manchester City med sina nya rika ägare skulle bli att räkna med när det kom till att utmana. Manchester City blandar och ger och har svårt att få till någon längre svit av poänginbringande resultat. Deras längsta svit utan förlust är så här långt under säsongen hela två(!) ligamatcher, vilket i och för sig har skett vid två tillfällen. Nu har man dessutom inte lyckats spela till sig mer än en pinne på de senaste fyra matcherna.
Än värre då. Tottenham Hotspurs. På de första åtta (!) omgångarna hade man som vi alla vet inte ens lyckats samla ihop till summan av en seger, utan stod där och då med ynka två poäng. Nu på slutet har man verkligen ryckt upp sig och hade innan förlustmatchen mot Fulham (under helgen som var) gått igenom fyra raka ligamatcher utan förlust.
Självklart skall Everton inte glömmas bort här utan skall betraktas som lika goda utmanare som Aston Villa till att vara laget som rubbar Topp 4. Men Evertons (med lagets kvaliteter mått mätt) minst sagt skrala första nio omgångar i årets upplaga av PL får i varje fall mig att se Aston Villa som Utmanaren med stort U. Det skall dock sägas att Everton verkligen har skärpt till sig på sistonde när det gäller att ordna poäng hem till Goodison Park. Fem raka ligamatcher utan förlust och där har vi ett möte mot Manchester United inbakat. Men spelet har i mina ögon verkligen inte varit något som imponerat tillräckligt för att vara mer än bara en utmanarkandidat.
Åter till de som då är bäst lämpade att utmana de så kallade Topp 4 klubbarna. Efter att ha radat upp bra resultat (undantaget Stoke-matchen i omg.2) under de inledande tio omgångarna så gick man på en mina i mötet borta mot Newcastle där i varje fall jag överraskades av resultatet och Villas bleka insats. Inte nog med detta, utan redan i omgången efter så drar man på sig ytterligare en något överraskande förlust då man torskar på hemmaplan mot Middlesbrough. En klar missberäkning kan tyckas om man skall ha med toppstriden (inte striden om slutsegern) att göra. Men vi skall inte glömma bort att Boro är ett lag som trivs med att skrälla mot de på pappret bättre lagen.

På lördag möter så Martin O'Neills mannar Alex Fergusons Manchester United i den sena lördagsmatchen med starttid klockan 18:30. Personligen så tror jag att detta kan bli en underhållande tillställning och kommer därför definitivt att ha Canal+ Sport2 inzappat.
Matchen i sig betyder för Villas del att det är det sista mötet mot något av Topp 4 lagen under första halvan av säsongen. Med facit i hand på de tre redan spelade toppmötena (AV vs AFC/CFC/LFC) så måste man enligt mig ge The Villans godkänt (och kanske lite till) för den sammanlagda insatsen. Man har skrapad ihop ett sträck i varje kolumn, vilket med andra ord betyder fyra poäng av totalt nio möjliga. Man började detta med att kryssa hemma mot Liverpool i en ganska intetsägande tillställning som slutade 0-0 i tredje omgången av årets PL-upplaga.
I omgång sju mötte man sedan den nuvarande ligaledaren Chelsea borta på Stamford Bridge och där blev det förlust med 2-0 efter att Joe Cole och Nicolas Anelka gjort varsitt mål redan under första halvlek.


      What's my name again?

Och så då till senaste matchen. Förra helgens smärre bragdmatch borta mot Arsenal där man lyckades nolla Arsenal och bärga hem alla tre poäng efter att Gael Clichy gjort ett självmål och Gabriel Agbonlahor runnit igenom från halva plan (läckert frispelad av Martin Laursen) och satt dit slutresultatet 2-0.
Åter till helgens kommande möte på hemmaplan mot Manchester United. Även om Claret & Blue bara fått med sig tre poäng på de senaste tre matcherna, så tycker i varje fall jag att vi ännu inte skall stryka dem från att vara en god kandidat till att på riktigt störa Topp 4. Man ligger i dagens läge femma i tabellen med samma poäng som Arsenal och bara en poäng efter de regerande mästarna från Manchester, som dock har en match mindre spelad. Lyckas man att kryssa mot United eller kanske till och med följa upp segern mot Arsenal med ytterligare en trepoängare så är man med på riktigt där uppe. Nu skall man väl i och för sig inte dra i för stora växlar och säga att allt (Versus Top 4) avgörs på hurvida man undviker en fölust mot Manchester United eller inte. Men poäng i helgen vore verkligen en fingervisning om hur pass bra med man är och det skulle ge oss (vi som ser Villa som utmanare #1)  än mer vatten på vår kvarn. Oavsett hur matchen slutar och utan att jag egentligen hyser några större känslor för något av lagen (förutom min känsla bestående av hat mot The Scums då) så är matchen i sig enligt mig den på föhand mest spännande under helgens PL-omgång och därför vet jag vad jag gör klockan 18:30 på Lördag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0