Liverpool - Marseille

Eller: Lasse Kinch och Liverpool, den omöjliga ekvationen.



Det fick bli till att se Liverpools möte på hemmaplan mot det franska laget Marseille idag. Kanske var det inte den mest underhållande utav kvällens matcher att bevittna då det i princip inte var mycket till underhållning alls.
Liverpool inledde hur som helst bäst utav de två och tog ganska tidigt (23:e matchminuten) ledningen genom lagets i år bästa målgörare i Champions League, med andra ord Steven Gerrard (eller GérardKinchiska/halvfranska).
Och det skall han plussas för den gode Gerrard (alternativt Gérard), det var en kylig nick från ett bra inlägg, slaget av den spanska mittfältaren Xabi Alonso efter förarbete från högerbacken Alvaro Arbeloa (Kinchiska: Arrbä-Lowah).
Annars så förtjänar varken Gerrard (Gérard), Alonso, Arbeloa (Arrbä-Lowah) eller någon annan av Liverpools spelare något ytterligare beröm då ingen hos de röda var mer än godkänd i min bok.
Xabi Alonso som på sistonde (läs: under större delen av samtliga Liverpools matcher hittills denna säsong) har tillhört de absolut bästa, hade en vad som måste ha varit väldigt enerverande dag. Utan att ha fullständigt belägg för detta påstående så hävdar jag att han var den som slog bort mest passningar av samtliga spelare på Anfield idag. Och frågan är om han över huvud taget slutade på plus om man skulle sammanställa lyckade- kontra misslyckade passningar. Dock skall sägas att de passningar med lite mer chansartad karaktär som gick fram bidrog till mycket av det lilla som Liverpool skapade i chansväg. Hur som haver så spelade han på tok för slarvigt för att omnämnas i allt för positiva ordalag.
Javier Mascherano (ibland med fördel Match-erano på Kinchiska) var enligt mig något bättre än Alonso och bidrog som man alltid kan förvänta sig med ett härligt uppoffrande slit på mittbanan.
Backlinjen (undantaget den fruktansvärt dåliga Dossena) klarar sig undan med godkänt betyg men skall inte heller ha mer beröm än så då de i vissa situationer kanske inte försvarade på det absolut bästa sättet.
Kuyt, Riera och Torres kan mycket bättre än vad de visade idag.



Marseille då, jag tycker att man gör en klart godkänd insats. Under stora delar av andra halvlek är man det laget utav de två som försöker hitta på någonting konstruktivt förutom långbollar då (som var Liverpools melodi i det stora hela under andra). De för kvällen guldfärgade fransmännen (har de övergett sin ljusblå kostym?) varierar sitt anfallsspel på många olika sätt. Man  försöker både brett och centralt. Man slår djupledsbollar både från lite längre och kortare avstånd. Och man har den väldigt sevärda tekniker Ben Arfa (Ben Afra på Kinchiska under 36 minuter, sedemera Ben Arfa) att tillgå.
Tyvärr för fransmännens skull så lyckas man kanske inte vaska fram de där allra farligaste chanserna. Men, med lite tur så hade man lyckats få in en boll och kanske på det sättet skapat en bättre match rent underhållningsmässigt. 
Jag kan inte påstå att jag tycker att 1-0 till Liverpool är ett orättvist resultat men samma sak hade gällt om det hade varit fransmännen som kommit undan med trepoängaren. Med andra ord så hade ett kryss kanske varit det mest rättvisa. Men fotboll och rättvisa går sällan hand i hand och tur är väl det. Marseille försökte och man försökte väl med att få till en kvittering under andra halvlek men Liverpool lyckades ändå försvara sig tillräckligt bra för att få stå som slutsegrare.

Och så var det det där med Lasse Kinch och Liverpool. Om det nu är så att Viasat skall envisas med att låta Kinken få kommentera samtliga (typ va?) Liverpools matcher i Champions League så kan de gott och väl skicka iväg karln på en språkkurs. Och då är det inte franska jag tycker att han behöver lära sig även om han hade stora problem med Hatem Ben Arfas namn under första 45 minuterna.
Nej, Kinken behöver få berättat för sig att Steven Gerrards efternamn inte uttalas på samma sätt som Gérard Houllier uttalar sitt förnamn. För jag tror att det är där problemet bottnar, men vad vet jag... Kinken kanske har rätt, och alla vi andra har fel. Eller inte va?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0