Mer kvalitet?

UEFA har ju som vi vet kommit fram till att man skall testa på att utöka antalet domare från nuvarande fyra till hela sex stycken. Förutom huvuddomare och assisterande (två linje- och en fjärdedomare) så skall man nu alltså testa att köra med ytterligare två så kallade mållinjedomare. Detta självklart för att mål som skulle ha varit mål men inte blev mål faktiskt blir mål. Samt att mål som inte var mål heller inte tilldöms som mål.
Självklart är detta bra för att slippa diskussionerna om hurvida någon boll var över linjen eller ej, men är utökandet av antal domare rätt väg att gå?


   ...och snart är dom elva till antalet...

Det skall också sägas att det för dessa två extra domare inte bara handlar att bedömma hurvida bollen var över linjen eller inte. Nej, dessa extra domare skall också kunna bistå huvuddomaren med sina ögon för att kunna uppfatta ojustheter som sker innanför straffområdet vid exempelvis hörnor.
Men, istället för att jag skall komma med världens längsta utläggning om detta så föreslår jag att du surfar dig vidare och läser den här fullkomligt geniala, humorkryddade utläggningen av Barney Ronay. <-- Klicka!
Om det humoristiska blogginlägget av Ronay inte föll dig i smaken så kan du läsa om det här, här eller här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0